A A A

Welkom

 

 

Welkom, ............  op de website van de KAAG DRAGONS !

Kaag Dragons hebben in 2011 een succesvolle doorstart gemaakt, nadat de "oude" Kaag Dragons in 2009 gestopt was. Inmiddels hebben we 26 zeer enthousiaste leden, in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Als thuisbasis hebben we Jachthaven Kaagdorp, alwaar de drakenboot een prima plek heeft en we tevens een gezellig onderkomen hebben in " 't Oppertje". Daar hebben we zelfs uitgebreide omkleed en douche faciliteiten.

In principe peddelen we vanaf ong half april tot begin oktober, iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Daarnaast gaan we ook naar allerlei evenementen op andere locatie's. Soms gaat onze eigen drakenboot dan mee en soms gebruiken we de boten die op de locaties beschikbaar zijn. De diverse evenementen zijn te zien onder het knopje "Wedstrijd en activiteitenkalender 2013".

 

 

21 september hebben we de NK 2013 in onze eigen draak gevaren op de Bosbaan in Amsterdam. Meegedaan aan de 200 mtr en  voor het eerst ook de 1000 mtr gevaren. Met de 200 mtr "op een haar na" ons eigen record verbeterd en op de 1000mtr een veel betere tijd gevaren als die we zelf van te voren ingeschat hadden. Het was een mooie en succesvolle dag, die afgesloten hebben met een gezellig diner bij onze sponsor "de Twee Wilgen".

 

 

In mei 2012 zij we met 23 mannen/vrouwen naar Venetie in Italie geweest, om daar aan 3 evenementen mee te doen, o.a. de Vogalonga 2012. Dit is een spectaculaire 30 km lange prestatietocht door de lagune van Venetie, waar 1700 roeiboten en 7700 roeiers/peddelaars aan mee deden. We denken hier allemaal nog steeds met ontzettend veel plezier aan terug; wat een vreselijk fijne tijd hebben we daar met z'n allen gehad! Een  impressie van dit avontuur is te zien onder de knoppen "foto's" en "video", maar ook de site www.vogalonga.com geeft een goede impressie van dit fantastische gebeuren. Op onderstaande foto varen we bijna aan het einde van de tocht onder de bekende Rialtobrug door.